Vi välkomnar er åter till årets rafflande kamp för korandet av Skånes starkaste man 2023, återigen lite större, lite bättre men mycket starkare. Vi kommer i år även att ha en gren där det kommer att försökas slå det stående rekordet i grenen. Dessa gäller för stock för max där rekord men även grenvinst premieras, Vi hoppas på nya fina rekord. Sedan kommer vi också att göra Skånsk Tak medley som en extra delpris för vinnare. Båda är en massiv prestation att slå så vi hoppas på det bästa.
Som vanligt är vi också en del i årets uttagning till Sveriges starkaste man, årets variant blir återigen den populära kvalserien där de tävlande samlar poäng i de tre deltävlingarna, från 20p till 1p de 9st med högst totalpoäng kommer gåvidare till finalen där de möter fjolårets vinnare. Strongman är en test av funktionellstyrka där de tävlande utför ett antal grenar där det tävlar mot sig själv de mottävlande samt extremt tunga föremål. Strongman är en kombination av Maxstyrka, snabbhet, rörlighet och uthållighet. Kom gärna till Sjöbo IP för att bevittna Sveriges strongman elit göra upp om de eftertraktade poängen i SM-Kvalserien.